Berlocker

Jag har alltid gillat berlocker av olika slag, jag brukar köpa stenar så kallade halvädelstenar i varierande storlek. När jag var yngre hade jag alltid halsband med stenar men då gjorde jag inga smycken och berlocker själv utan köpte i en butik som hade mängder av halvädelstenar och ”vanliga” stenar. Jag började också intressera mig för de olika stenarnas betydelse och vad dom stod för så efter det startade jag min egen tillverkning för att få berlockerna som jag själv ville.

Berlocker av halvädelstenar

Det som är bra med halvädelstenar som berlocker är att du kan få dom att se i princip lika äkta ut som riktiga ädelstenar. Halvädelstenar är den lägsta ädelstenen på skalan och lämpar sig inte för vissa typer av slipningar (till exempel fasettslipning som man gör med diamanter) men kan som sagt bli minst lika vackra som ädelstenar och ge samma lyxiga känsla. Det finns oändligt många halvädelstenar som lämpar sig utmärkt att använda som berlocker men jag ska bara nämna några i detta inlägg.

Olika stenar för berlocker

De stenar som jag personligen tycker allra mest om är granat, ametist, rosa opal och bergskristall. Allt är ju tycke och smak, vilka färger man gillar och stenens betydelse.

Granatstenen tillhör en grupp av stenar med mineralen nesosilikater och färgen på stenarna varierar kraftigt; röd, grön, orange, violett, svart och ännu fler färger.

Ametist utvinns av mineralet kvarts och är vackert lilafärgad och kan vara genomskinlig på sina ställen. Den här stenen är otroligt vacker att göra berlocker av.

Rosa opal är en rosa sten som ofta utvinns i Nepal. Den sägs stå för medkänsla, löser upp stress och håller dig lugn.

Bergskristallen är vackert genomskinlig och det är många healare som använder sig av bergskristall då den förstärker den helande energin och stimulerar samtliga chakran. Denna kristall är känslomässigt neutral.