Frisör i Göteborg och Stockholm

Tänk att jag har jobbat som frisör i Göteborg och Stockholm, det var för många herrans år sedan men en otroligt rolig och givande tid. När jag var yngre så fanns det bara ett yrke för mig och det var att bli frisör, eller frisörska som det hette på den tiden. Det var då jag jobbade mycket med permanent, det var i princip ett par permanenter per dag. Sedan var det väldigt populärt att lägga håret på salong, det gjordes också en hel del varje dag. Jag arbetade som frisörska på salong i nästan 30 år innan jag kände att jag hade fått nog och ville testa mina vingar.

Frisör i generna

Under flera år efter att ha arbetat som frisör jobbade jag som redovisningsekonom, ett yrke så totalt motsatsen till vad jag hade gjort tidigare. Nu satt jag på ett kontor vid en dator i princip för mig själv hela dagarna, jag som hade varit social i hela mitt liv. Men jag var trogen företaget jag jobbade på och trivdes ändå ganska bra i min roll som ekonom. En dag när jag precis hade avslutat ett stort konto så kom min dotter upp på kontoret. Hon ville berätta för mig att hon hade kommit in på frisörlinjen! Jag tror minsann att vi har en frisör-gen på den kvinnliga sidan.

Två frisörer i familjen

Så himla kul att min dotter ville utbilda sig till frisör, så nu har vi så mycket gemensamt helt plötsligt. Min dotter har alltid gillat att hålla på med hår, både sitt eget och andras. Hon har gjort otaliga frisyrer med hjälp av spännen och hårband genom åren. Men det roligaste av allt är att vi nu har planerat att efter min dotter har gått ut frisörskolan så ska jag säga upp min tjänst som redovisningsekonom och så ska vi öppna en frisörsalong ihop! Det kommer att bli det absolut roligaste jag någonsin har gjort.

Kommentarer är stängda.