Dags för en balkonglåda med attityd

Nu är äntligen våren här även om det varit typiskt aprilväder med 17 grader ena dan och 7 nästa. Ibland regn, ibland nattfrost. Vår innebär massor med saker. Det innebär att man kan (oftast) kan skippa vinterjackan, mössan, handskarna och halsduken. Det innebär att man får ta fram shorts, solglasögon och cykel. Och det innebär att jag måste hjälpa min gode vän grannen när han meckar ute på garageuppfarten. ”Hej, kan du bara komma över en kortis är du snäll?”. I dag var det momentdragning på schemat. Fast det gick fortare än när vi skulle byta till sommardäck eller laga rostskador. Han verkar kallt räkna med att någon ska rycka ut när han inte klarar det ensam, och jag kan hjälpa till men det hade varit bra om han kunde säga till i förväg.

Våren innebär också att man får ta sig i kragen och göra nåt i växtväg. Hittade en riktigt snygg balkonglåda på nätet, en sort som har lite attityd och inte ser så tantig ut. Det handlar förstås mycket om vad man stoppa i den också, ska hitta några coola blomster som klarar sig utan ”tantskötsel” två gånger om dan och så kan man ha solljusdrivna lampor i.

Kommentera